Bureau KSSG Haarlem-Amsterdam verhuisd

Tiltenberg luchtfotoHet secretariaat van de KSSG Haarlem-Amsterdam - tevens de diocesane afdeling van de NSGV -  is onlangs verhuisd naar De Tiltenberg in Vogelenzang, waar nu alle bisdomdiensten zijn ondergebracht. Het nieuwe bezoekadres is:

Zilkerduinweg 375
2114 AM  VOGELENZANG

De Tiltenberg ligt vrijwel op de grens van de provincies Noord- en Zuid-Holland en daarmee grenst het gebouw ook direct aan het Bisdom Rotterdam.

Aanvragen voor eretekenen van de NSGV en andere post kan verzonden worden naar

KSSG Haarlem-Amsterdam
Postbus 1053
2001 BB  HAARLEM

Het telefoonnummer is ongewijzigd: 023 511 26 86. Ook de bestaande e-mailadressen blijven van kracht.

De diocesane medewerker voor de kerkmuziek, Bert Stolwijk, zal voortaan in de regel op zijn nieuwe adres bereikbaar zijn op dinsdag van 10.00 tot 16.30 uur, op donderdag van 12.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.

 

AfdrukkenE-mail

Twee psalmen van Jan Valkestijn voor driestemmig koor

De bekende Haarlemse kerkmusicus Jan Valkestijn (*1928), voormalig magister cantus van de kathedrale basiliek Sint-Bavo in Haarlem, heeft in 2006 - in opdracht van de diocesane NSGV - twee motetten geschreven voor driestemmig gemengd koor (SAB) en orgel. Het betreft hier toonzettingen van twee psalmfragmenten met een vrijwel gelijke tekstinhoud (Psalm 9, 2.3.12 en Psalm 138, 1-3).

In het jaar dat mgr. Valkestijn zijn 60-jarig priesterfeest viert (hij ontving zijn wijding op 26 mei 1956) biedt de KSSG Haarlem-Amsterdam deze twee composities - met uitdrukkelijke toestemming van de componist! - gratis aan voor gebruik in de liturgie.

Lees meer over de composities en download de partituur hier.

AfdrukkenE-mail

Begeleidingen en besprekingen op website 'Kom en zing!'

Gebruikers van de kinderzangbundel Kom en zing! kunnen op www.komenzing.nl nu ook van enkele liederen een instrumentale begeleiding vinden. Het gaat om liederen waarvan de auteursrechten berusten bij de KSSG Haarlem-Amsterdam of Uitgeverij Adveniat. De bedoeling is dat in de komende tijd steeds meer begeleidingen gepubliceerd zullen worden en dat er verwijzingen komen naar vindplaatsen van begeleidingen waarvan de auteursrechten elders berusten. Verder komen er regelmatig nieuwe liedbesprekingen in de rubriek 'Over de liederen'. De komende periode zullen vooral liederen voor de Veertigdagentijd, de Goede Week en Pasen worden toegelicht.

AfdrukkenE-mail

KSSG Haarlem-Amsterdam heeft eigen website

logoKSSGSinds het begin van dit jaar heeft de Kerkelijke Stichting St. Gregorius (KSSG) van het bisdom Haarlem-Amsterdam een eigen website: www.kssg.nl  
De berichten zullen echter ook zoveel mogelijk op deze landelijke NSGV-website worden geplaatst, niet in het minst omdat veel activiteiten ook voor geïnteresseerden uit andere bisdommen van belang kunnen zijn. Voor meer informatie bij de berichten zullen koppelingen worden geplaatst naar de eigen KSSG-site.

AfdrukkenE-mail

Lied ter gelegenheid van Heilig Jaar

logo MisericordesMisericordes sicut Pater! (Barmhartig als de Vader!).
Zo luidt het refrein van de internationale hymne die gemaakt is ter gelegenheid van het komende Heilig Jaar van de Barmhartigheid (8 december 2015 - 20 november 2016). Het lied is zeer eenvoudig te zingen - de sound doet sterk denken aan die van de liederen van Taizé - in diverse bezettingen (van één- tot vierstemmig). Het refrein en de antwoorden in de strofen worden in het Latijn gezongen, de wisselende teksten van de strofen zijn diverse talen, ook in het Nederlands, te zingen. Voor de vierstemmige koren die het lied een extra feestelijke afsluiting kunnen geven, heeft de componist Paul Inwood ook een 'coda polyfonica' gecomponeerd.
De bestanden zijn hieronder te downloaden:

Het lied is hier te beluisteren.

Meer informatie over de hymne (en nog veel meer!) is te vinden op de officiële website van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

 

AfdrukkenE-mail

Meer artikelen...

footerlogo2016