Gregoriusblad

Het Gregoriusblad is hét tijdschrift voor liturgie en muziek. Al meer dan 125 jaar brengt het voor elke liefhebber van kerkmuziek boeiende artikelen en nieuws.

Hoe stimuleren we de samenzang in onze parochie? Waar vind ik meer informatie over Latijnse meerstemmige muziek of hoe kom ik aan goede ideeën voor nieuw Nederlandstalig repertoire? En wat gebeurt er op kerkmuzikaal gebied in de anglicaanse kerk? Kortom, het Gregoriusblad wijst u de weg in de rijke wereld van kerkmuziek en liturgie.

Ook u kunt de kwaliteit van de muziek en zang in uw kerk op eenvoudige wijze verbeteren. Indien u zich abonneert ontvangt u vier keer per jaar verrassende opinies, informatie over beleid en boeiende achtergronden vanuit de gewone parochiepraktijk. Natuurlijk ook aandacht voor volkszang, koor- en orgelmuziek, muziek voor jongeren en nieuwe composities. Verder leest u interviews met vooraanstaande mensen uit de Nederlandse kerkmuziek. Daarnaast treft u de rubrieken Berichten, Nieuws, Besprekingen en Orgelnieuws aan.

Het Gregoriusblad is niet alleen een must voor de dirigent en organist, maar voor elke liefhebber van kerkmuziek. Het Gregoriusblad is onmisbaar voor pastores die meer willen weten van het standaardrepertoire in liedbundel en missaal. Ook studerenden aan conservatorium of pastorale opleiding verrijken met het Gregoriusblad hun vakmatige kennis. En niet te vergeten: leden van parochiebesturen en liturgiegroepen vinden in het Gregoriusblad nieuwe ideeën en gedegen informatie over kerkmuziek en liturgie.

Wilt u een abonnement? De actuele abonnementsprijzen vindt u hier.
Het Gregoriusblad is een uitgave van Gooi & Sticht - Utrecht.

REDACTIE

drs. L. Koks, hoofdredacteur
dr. M. Hoondert
dr. R. Bot
drs. E. Heijerman
C.G. van Mechelen
drs. A. Zielhorst
M. Schaap, eindredacteur

REDACTIE-ADRES

NSGV
Koningin Emmaplein 3
3016 AA  Rotterdam
tel.: 010 - 281 51 71
e-mail: nsgvlandelijk@gmail.com

 

  • Hits: 4301