Organistendag door SGGL

Maarschalkerweerdorgel St. Martinuskerk te SneekZaterdag 9 maart 2019 organiseert de Diocesane Commissie voor Kerkmuziek Sint-Gregorius haar jaarlijkse organistendag in de Sint Martinuskerk van Sneek. Dit keer rond het thema ‘improviseren’ en ‘registreren’ met Mark Heerink als gastdocent.
Smaakvol improviseren is een kunst. Niet iedereen voelt zich er even vertrouwd mee. Mark Heerink reikt kerkorganisten enkele kapstokken aan voor een improvisatie. Op het grote Maarschalkerweerdorgel in Sneek klinkt dat ongetwijfeld prachtig!

Niet elke parochiekerk beschikt over twee manualen en vrij pedaal, tongwerken, strijkers en diverse uitkomende stemmen. Maar hoe maak je op een kleiner orgel toch goed gebruik van aanwezige registers?  Ook daarover volgt uitleg tijdens het andere deel van de organistendag.

De Organistendag 2019 belooft een mooie muzikale dag te worden, waarbij de onderlinge ontmoeting uiteraard niet vergeten wordt! Programma:  Aanvang 10.00 uur, afsluiting rond 16.00 uur. Zelf lunch meenemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.
En de kosten?  Een vrije gift van aanwezigen ter bestrijding van onkosten voldoet!
Opgave tot 1 maart 2019 via het bisdomhuis in Groningen, Lisette Winter l.winter@bisdomgl.nl

  • Hits: 240