Ton van Eck Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Ton van EckOp vrijdag 25 april 2020 is door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg Klaas Tigelaar bekendgemaakt dat dr. A.A.M.J. (Ton) van Eck uit Voorburg (72) is onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Eck spant zich op uitmuntende wijze vrijwillig in voor de muziekwereld. Hij heeft verschillende semiprofessionele strijkersensembles opgericht. Hij specialiseerde zich in de orgelbouw van de 19e- en 20e eeuw, waarover hij diverse artikelen en monografieën in (inter)nationale vaktijdschriften over gerestaureerde historische orgels schreef. Diverse gecomponeerde muziekstukken van zijn hand zijn met meerdere (internationale) prijzen bekroond. Daarnaast is hij gecertificeerd orgeladviseur van het College van Orgeladviseurs Nederland en is hij toegetreden tot de Ridders van het Heilig Graf van Jeruzalem.

Ton van Eck is sinds 1999 titulair-organist van de Kathedrale Basiliek St. Bavo in Haarlem en was daarvoor sinds 1969 organist in de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat in Den Haag. Hij is voorzitter van de Katholieke Dirigenten- en Organisten Vereniging (KDOV). Wij feliciteren Ton van harte met deze eervolle onderscheiding.

  • Hits: 987