KSSG Haarlem-Amsterdam heeft eigen website

logoKSSGDe Kerkelijke Stichting St. Gregorius (KSSG) van het bisdom Haarlem-Amsterdam een eigen website: www.kssg.nl  
Daar vindt u alle informatie over onze activiteiten en over het aanvragen van de onderscheidingen van de NSGV in het bisdom Haarlem-Amsterdam

Afdrukken E-mail

Twee psalmen van Jan Valkestijn voor driestemmig koor

De bekende Haarlemse kerkmusicus Jan Valkestijn (*1928), voormalig magister cantus van de kathedrale basiliek Sint-Bavo in Haarlem, heeft in 2006 - in opdracht van de diocesane NSGV - twee motetten geschreven voor driestemmig gemengd koor (SAB) en orgel. Het betreft hier toonzettingen van twee psalmfragmenten met een vrijwel gelijke tekstinhoud (Psalm 9, 2.3.12 en Psalm 138, 1-3).

In het jaar dat mgr. Valkestijn zijn 60-jarig priesterfeest viert (hij ontving zijn wijding op 26 mei 1956) biedt de KSSG Haarlem-Amsterdam deze twee composities - met uitdrukkelijke toestemming van de componist! - gratis aan voor gebruik in de liturgie.

Lees meer over de composities en download de partituur hier.

Afdrukken E-mail

Begeleidingen en besprekingen op website 'Kom en zing!'

Gebruikers van de kinderzangbundel Kom en zing! kunnen op www.komenzing.nl nu ook van enkele liederen een instrumentale begeleiding vinden. Het gaat om liederen waarvan de auteursrechten berusten bij de KSSG Haarlem-Amsterdam of Uitgeverij Adveniat. De bedoeling is dat in de komende tijd steeds meer begeleidingen gepubliceerd zullen worden en dat er verwijzingen komen naar vindplaatsen van begeleidingen waarvan de auteursrechten elders berusten. Verder komen er regelmatig nieuwe liedbesprekingen in de rubriek 'Over de liederen'. De komende periode zullen vooral liederen voor de Veertigdagentijd, de Goede Week en Pasen worden toegelicht.

Afdrukken E-mail

Nieuwe kinderzangbundel 'Kom en zing!'

De mooiste geloofsliederen voor kinderen

cover Kom en zingZingen doe je met heel je lijf.
Zingen geeft lucht aan emotie.
Zingen is  een manier om teksten te beleven en te onthouden.
Sommige liedjes blijven je je hele leven bij!

Er zijn liedjes die een bijzondere snaar laten trillen: die van geloof, hoop en liefde.
Je kunt zingen over het licht van de nieuwe dag, over de schepping en de seizoenen.
Je kunt zingen op weg naar Kerstmis en op weg naar Pasen.
Je kunt zingen over Jezus, over heiligen en feesten.
Op school, thuis of in de kerk.
De meeste kinderen vinden zingen heerlijk!  

In deze gloednieuwe bundel ‘Kom en zing!’ vind je een rijke verzameling geloofsliederen voor kinderen.
Er is aan gewerkt door een werkgroep van ervaren kinderkoordirigenten uit het bisdom Haarlem-Amsterdam onder leiding van Bert Stolwijk.
Zij kozen uit een enorm repertoire liederen die blijvende kwaliteit hebben:
goede teksten, aansprekende melodieën, een duidelijke bedoeling.
Dit heeft geresulteerd in ‘Kom en zing!’, een bundel met 179 liederen, canons en andere gezangen voor op school, in de kerk en in de kleine groep. Hierin staat alles handig bij elkaar voor dirigent, pastor, leerkracht en natuurlijk voor alle zingende kinderen.

Makkelijk kiezen, instuderen en uitvoeren!
De bundel heeft zes onderdelen: Van dag tot dag - Het jaar rond - De heiligen - Zingen met de psalmen - Andere geloofsliederen - Samen vieren.

Zes redenen om ‘Kom en zing!’ te kopen:
1 • Voor kinderen van verschillende leeftijden. Een aantal liederen is speciaal geschikt voor de jongste kinderen, andere voor wat oudere kinderen. De meeste liederen kunnen door jong en oud – en dus ook door volwassenen! – meegezongen worden.
2 •  Bewust is ervoor gekozen enkele Engelse en anderstalige liederen op te nemen, waaronder ook Latijnse gezangen. Zo ervaren kinderen dat mensen van over de hele wereld en van alle tijden in geloof met elkaar verbonden zijn.
3 •  In de muziekuitgave zijn bij veel liederen akkoordsymbolen toegevoegd, zodat ze gemakkelijk begeleid kunnen worden op gitaar en toetsinstrument.
4 •  Er is gekeken naar zowel taalkundige en muzikale kwaliteiten als naar theologische inhoud en pedagogische waarde.
5 •  Handige registers (o.a. op thema en op Bijbelplaatsen) en een overzicht van de liederen die goedgekeurd zijn voor gebruik in de liturgie.  
6 •  Op de website www.komenzing.nl vind je achtergrondinformatie over de liederen, instrumentale begeleidingen, video- en geluidsbestanden en een forum waar de gebruikers ervaringen en tips kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen, etc.

Boekgegevens De bundel ‘Kom en zing!’ is een gezamenlijke uitgave van de Kerkelijke Stichting St. Gregorius (KSSG) in het bisdom Haarlem-Amsterdam en Uitgeverij Adveniat Geloofseducatie BV.  De bundel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

  • Kom en zing! Muziekuitgave, hardcover met notenschrift en vrolijke leeslinten.
    Formaat 21 x 15 cm, twee leeslinten, ISBN 978 94 9209 310 3, Prijs € 19,50
        
  • Kom en zing! Tekstuitgave, paperback met afgeronde hoekjes.
    Formaat 21 x 14,5 cm ISBN 978 94 9209 302 8, Prijs € 12,50.

Bestel de bundel nu per e-mail
Vanaf 10 exemplaren: 5% korting
Vanaf 30 exemplaren: 10% korting

De bundel wordt op zaterdag 30 mei 2015 gepresenteerd in Nieuw-Vennep. Lees meer...

 

 

Afdrukken E-mail

Haarlemmer Orgelboek: 15 composities voor de liturgie

Partituur en cd

cover Haarlemmer Orgelboek kleinIn mei 2010 verscheen op initiatief van de NSGV Haarlem-Amsterdam het Haarlemmer Orgelboek. Het bevat vijftien orgelwerken van Nederlandse componisten voor liturgisch gebruik. Naast vijf bestaande composities van de Hendrik Andriessen en Albert de Klerk zijn er nog tien nieuwe werken opgenomen in dit boek. Het boek ontleent zijn naam aan de bisschopsstad Haarlem, die tegelijk ook een centrum van orgelcultuur is. De afdeling Haarlem-Amsterdam van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV) heeft het initiatief genomen tot deze uitgave om daarmee de orgelcultuur in de rooms-katholieke liturgie nieuw leven in te blazen.

In juni 2012 kwam een cd uit met de orgelwerken uit het Haarlemmer Orgelboek, gespeeld door Gemma Coebergh en Mark Heerink op het Adema-orgel van de Sint-Josephkerk in Haarlem.

Het Haarlemmer Orgelboek (partituur) en de cd zijn te bestellen bij ons bureau (klik hier
   

Prijzen:
partituur € 19,50  (excl. verzendkosten) cd: € 15,00 (excl. verzendkosten)

Afdrukken E-mail

footerlogo2016