Cursussen en opleidingen

Hieronder vindt u informatie over cursussen en studiedagen. Voor verdere informatie en aanmelding verwijzen wij naar onze bureau-secretaris Marcus de Haard (maandag en donderdag). Tel.: 06 499 573 18, E-mail: nsgvutrecht@gmail.com

Oriëntatie- en basiscursus Koordirectie.

Dit najaar start in het aartsbisdom wederom de oriëntatie- en basiscursus koordirectie (2020 -2021) op verschillende locaties binnen het bisdom Utrecht. De cursus bestaat uit vijftien zaterdagen van 10.00 – 14.00 uur met een frequentie van ongeveer een keer per twee weken, te beginnen vanaf begin november. Docent is Ronald de Haan.

De cursus is bedoeld voor aankomende- alsmede huidige koordirigenten, die zich graag verder willen bekwamen in het leiden van liturgische koren. Het aanbod van de cursus is gericht op het ontwikkelen van slagtechnische basisvaardigheden alsmede het benoemen van aspecten waar een dirigent in de praktijk mee te maken krijgt: voorbereiding, muzikaal beleid en een verantwoorde programmering binnen de liturgie. Verder wordt er ingegaan op verdieping en kennismaking van liturgisch repertoire en eenvoudige algemene muziekleer.

Gedurende de cursus zal er viermaal een koorpracticum plaatsvinden, waarbij het niveau van elke cursist afzonderlijk leidend is. De cursus wordt afgesloten met een deelnamecertificaat en een rapportage.

Voor aanmelding en verdere informatie kunt u terecht bij cursuscoördinator Marcus de Haard, tel: 06-49957318. E-mail: nsgvutrecht@gmail.com

Cursus op maat voor organisten

Voor organisten organiseren wij cursussen op maat. Geheel afhankelijk van je wensen en ambities kun je bijgeschoold worden. Onze orgeldocent is Marcus de Haard. Informeer naar de mogelijkheden. Contactgegevens: zie boven.

  • Hits: 1065