Nieuwe aanwinsten

Aanwinsten oktober en november 2012

Bladmuziek

2 keerverzen bij Psalm 98

Keervers III is uitdrukkelijk bestemd voor Kerst, no II kan ook bij andere gelegenheden gezongen worden. Componist: J.Hillen. Uitgave: Centrum voor de Kerkzang, muziekblad no 8.


H. Familiemis

Korte Nederlandse mis, bedoeld als een aanvulling in moderne stijl op het traditionele misrepertoire.Muziek: R. Peters. Bijlage in Koorgeleide no. 92. Gratis te downloaden op http://imslp.org/wiki/Category:Peters,_Rob

 

Het liefste lied van overzee

Zestig vertalingen en nieuwe teksten op bekende Engelse melodieën. Vertaling en teksten: S. de Vries. Uitgeverij Skandalon.


Laat je horen.

Jubileumbundel NJKF Rijsbergen 2012 Selectie van liederen uit de periode 2000 – 2012.Samenstelling: Stichting Code Music, in opdracht van de Stichting Nationaal Jongerenkoren Festival Rijbergen. Uitgave Code Music 2012.


Weihnachtslieder

Duitstalige, veelal traditionele liederen voor advent , kerst, en epifanie. Bewerkt voor driestemmig koor SAB. Deels met orgel-/pianobegeleiding. Koorpartituur apart verkrijgbaar. Met CD. Uitgave Carus Verlag.

Boeken

Directorium voor de Nederlandse Kerkprovincie.
Kalender voor het liturgisch jaar 2012 / 2013.

Jaar C oneven. Redactie: J. Hermans en B. Suijkerbuijk. Uitgave NRL Den Bosch.


Liturgische documentatie 9. De constitutie over de liturgie.

Bijlage bij het directorium. Auteurs: J. Hermans en B. Suijkerbuijk. Uitgave NRL Den Bosch.


Kees Fens

Op internet staan talrijke, gratis toegankelijke, artikelen van Kees Fens over kerkzang, gregoriaans, liturgie en aanverwante onderwerpen. Veel van zijn stukken zijn, met toestemming van de weduwe, gekoppeld aan de desbetreffende lemmata in de bibliografie van zijn krantenartikelen "Ingangen op Fens" (http://www.niekvanbaalen.net/fens/fens.htm). Die artikelen zijn daar snel te vinden m.b.v. de opzoekfuncties bij de uitvoerige trefwoordenlijst en de vele 'zie ook'-verwijzingen die er vaak bij worden vermeld. (De bibliografie kent nog wel een aantal lacunes m.b.t. de jaren zestig en zeventig, maar daar wordt aan gewerkt.)

CD

Bron van leven

24 nieuwe liederen voor koor en / of gemeente. Gezongen door het interkerkelijk koor Salem uit Ridderkerk. Teksten: M. de Geus. Muziek: D. Zwart. Met begeleiding van orgel, piano, fluit, trompet, strijkkwartet. Leiding: D. Zwart. Uitgeverij Nootzaak.

  • Hits: 1069